Ferietips - Rejse guide - Egypte
   [ Forsiden ] - [ Ferietips ] - [ Rejseselskaber ] - [ Hotelguide ] - [ Ture  ] - [ Billeder  ] - [ Vejret ] - [ Gæstebog ] - [ Kontakt osSitemap
- - -
 
Language
- - -
 
Danish   English
 
- - -
   
- -
- - -
 
Betina - Jacob

-

-


-

 

Tag med os til Egypten og læs vores
Rejse Guider.

-
 Hurghada
  Zahabia Resort
  Zahabia´s Butikker
  Byen Hurghada
 
 Sharm el Sheikh
  Blue Hole
  Båd tur
  Området v/ Sharm...

 
Old Market
 
Naama Bay
  Hotel Mexicana
-
 El Gouna
  Billed-galleri
  El Gouna
  Golf
-
 Luxor
  Karnak-templet
  Luxor-templet

 
Hatshepsuts templet
 
Alabaster
 
Kongernes dal
 
Memnon kolosserne
 
Nilen
 
 Cairo
  Pyramiderne
 
Egyptisk museum
 
Papyrus
 
 Handicap Guide
Handicap forside

  Kongernes dal
  Karnak/Luxor templet

  Hatshepsuts tempel
  Sfinxen
 
 
 Dykning
   S.S. Thistlegorm
   Dykkertips
 
 Snorkling
   Colona Divers
 
Sharm El Naga
 
 Historie
-Om Pyramiderne &
  Sfinksen
  Tidernes Egypten

 
Tutankhamon
  Egyptens Guder
 
Livet efter døden
 
Egypten i tal
  Hieroglyffer
 
   
 Kunstneren Mido
  Mido´s sandflasker
 
En sandflaske skabes
  Tegnede portrætter
  Henna Tattoo
-

 Diverse

   Tjek vejret her!
  Hvem er vi?
  Video fra  Egypten
  Ondt i maven
  Mini Parlør
 

 Partnere

  Ferie og rejser
 
  Hosting &
  Webdesign by
 
www.varberg.dk
 
- - -
 
 Counters / Søgning


 

 
 
 
 eXTReMe Tracker
© copyright 2005
all reserved www.varberg.dk
Antal hits:
 
- - -
     Egypten - Giza-pyramiderne i Cairo

Der skal vand til om det så er med hest eller æsel...Skal man til Cairo, bør man tage et smut forbi de berømte Giza-pyramider. Turen igennem Cairo er efter danske forhold fuldstædig sindsyge. Bilerne kører side om side og ingen af dem holder sig i de afstribede vejbaner. Det er nu heller ikke helt nemt, for på vejen kan man nemt møde både et æsel med vogn, eller en mand, der kommer trækkende med sin vogn med grøntsager.

Myldre trafik kl 10.00Derudover er der mange biler i alle afskygninger lige fra splinter nye BMWér til gamle faldefærdige Isuzu-busser. Alle i et stort virvar med os og en masse dytten af hinanden. Endvidere går de lokale bare, hvor det passer dem.

De 3 Giza pyramider...Pyramiderne er et utroligt flot syn. Højt hævet over byen Giza, står de majestætisk og troner i den bagende sol. Vi besøgte dem med bus, og det første der skete var, at vi blev kørt op bagved, til et plateau, hvor vi kunne tage billeder af alle 3 pyramider på samme tid.

Skulle man have lyst til at komme ind i en pyramide, så er der som regel også mulighed for dette. Er den den største pyramide Cheops, man gerne vil ind i, skal man være heldig og tidligt ude. Der er lidt delte meninger om, hvor mange man lukker ind i denne pyramide. Men de tal vi har hørt er 150 eller 250 personer af to omgange om dagen. Vil man have chancen for at komme ind i denne pyramide, er det derfor en god ide at tage en 2 dages tur til Cairo, da besøget ved pyramiderne ligger på 2-dagen, og man derfor kan komme tidligt i kø.

Er man ikke så heldig at komme i Cheops-pyramiden, så er der næsten altid åbent i Kefren-pyramiden. Denne pyramide er faktisk synsmæssigt større end Cheops-pyramiden. Men det skyldes blot, at den står på et højere plateau. Faktisk er den kun 4 meter mindre, så det er også en ordenlig en.

Det er helt sikkert en kæmpe oplevelse at være inde i en pyramide. Det er et utroligt bygningsværk, som er så enormt, at man næsten ikke kan forstå det. Så er muligheden der, så er vores råd... Gør det!!

Det ene af de 2 solskibe der var ved Keups pyramiden...Her lå det ene af de 2 Solskibe...En lille model af det store solskib...Ved siden af Cheops-pyramiden ligger der et af de store solskibe, som blev fundet ved siden af pyramiden. Her skal man betale for at komme ind, men det er helt sikkert en ting man også bør overveje, for det er et utroligt syn at set dette meget store skib. Tænk at bruge så mange ressourser på at bygge et skib til en død mand... Hele solskibet er blevet restaureret, og hænger nu under loftet i en stor bygning.

Sfinxen i forgrunden for Keups pyramiden...Sfinxen og Kefron pyramiden...Foran de imponerende pyramider ligger Sfinxen, som en gigantisk vogter bestående af en løvekrop med menneskehoved. Denne enorme sten er lavet af et stort stykke sten, som Kefren valgte skulle blive i steder for at få den fjernet. Ved siden af ligger dødetemplet, hvor man balsamerede Kefren.